Patina.alla
PATINA - Design: Broberg & RidderstrålePATINA - Design: Broberg & RidderstrålePATINA - Design: Broberg & RidderstrålePATINA - Design: Broberg & RidderstrålePatina mini mässing och kopparPATINA TERRA STORPATINA TERRA LITENPATINA.flera färgerPATINA - Design: Broberg & RidderstrålePATINA.mini.grå

PATINA

Design Broberg & Ridderstråle

NYHET! Minivarianten av vår storsäljare Patina kommer nu även att finnas med svart och grå yta. Patina liten och stor lanseras också i en ny blå nyans, som är vacker att kombinera med de tidigare färgerna.
Patina är tillverkad i rostfritt stål med kopparyta eller med lackerad yta. När man tar på lampans kopparyta uppstår avtryck i ett naturligt mönster som får objektet att leva. Tanken är att lampan ska få en vacker patina, beläggningen är ett minne av dess bruk och sammanhang. Svarta lampor är tillverkade i svärtad mässing.

Lampan finns i tre olika utföranden med måtten: Mini 80 x 280mm. Liten: 100 x 400 mm.  Stor: 170 x 400 mm. Den lilla och den stora oljelampan har en fransk kvalitetsbrännare och glasröret går att få i både frostat och i klart glas.

Material: Patina stor och liten med kopparyta är tillverkad av rostfritt stål med frostat eller klart glasrör. Patina med lackerad yta är tillverkad av mässing med frostat eller klart glasrör. Patina mini är tillverkad i mässing med klart glas.
Pris: mini 975 kr, liten 2000 kr, stor 2750 kr

 

ANVÄNDNINGSINSTRUKTION  liten & stor patina:

– Använd lampolja i oljelampan, vi rekommenderar ”Festival” lampolja, fyll på genom att ta loss glasröret och skruva av brännaren.

– Toppfyll EJ oljebehållaren eftersom det då kommer att rinna över när du skruvar på brännaren. Max 0.7liter lampolja för den mindre och 1.5 liter lampolja för den större.

– OBS! Vid första användningen: Skruva upp veken långt och doppa den i oljan. Avvakta i 10 minuter så att veken hinner suga åt sig lampoljan. Skruva sedan ner veken igen och skruva fast brännaren. Var noga med att skruva tillbaka brännaren tills det tar ordentligt stopp.

-OBS! Låt den nedre delen av veken suga åt sig olja i 15 min innan du tänder lampan.

– För att veken ska brinna jämnt måste veken sitta rakt i brännaren. Justera veken med fingrarna eller trimma veken med sax eller kniv tills den sitter jämt i brännaren.

– Tänd veken och justera längden med vridknappen, endast ett par millimeter av veken ska vara synlig. En för hög låga kan sota.

– Sätt på glaset.

– Släck lampan genom att vrida på knappen tills lågan slocknar. Kontrollera att lågan är ordentligt släckt. Observera att vridknappen kan bli varm.

– Tänk på att se till att veken alltid är dränkt i olja av god kvalitet. Annars torkar veken ut och då brinner den upp.

 

ANVÄNDNINGINSTRUKTION mini Patina:

– Skruva av den övre delen av lampkroppen och fyll på med

lampolja. Vi rekommenderar ”Festival” lampolja.

– Toppfyll EJ oljebehållaren eftersom det då kommer att rinna över när du skruvar på övre delen av lampkroppen.

– OBS! Vid första användningstillfället: Dra upp veken långt och doppa den i oljan. Avvakta i ca 5 min så att veken hinner suga åt sig oljan. Tryck sedan ned veken i lampan igen så att ca 3 mm sticker upp.

– OBS! Låt nu den nedre delen av veken suga åt sig olja i ca 15 min.

– Tänd veken och sätt på glaset.

– Släck lampan genom att blåsa ut lågan.

– Tänk på att se till att veken alltid är dränkt i olja, annars torkar veken ut. Veken är av glasfiber och den brinner inte, den bara transporterar oljan som är det som brinner. Om lampan inte brinner bra beror det på att veken inte är tillräckligt dränkt i olja eller att oljan är av dålig kvalitet.

 

SKÖTSELRÅD:

Det är inte meningen att lampans kopparyta ska putsas men om man vill få en blankare yta går det bra att använda till exempel Häxans mässings- och kopparputs. Om du råkar få lamp- olja på kläderna, byt och tvätta plagget eftersom det kan bli extra brandkänsligt.

Det går att köpa till extra glas om det skulle gå sönder.

 

 

Clear selection
SKU: . Category: .